Kan du virkelig tjene penger innen iGaming, og er det verdt det?

Reza Shojaei | 15.09.2020

En klok person sa engang at hvis du gjør det du elsker, så vil du aldri jobbe en dag i livet ditt. iGaming-industrien er en hurtigvoksende industri som rommer enormt mange felter innenfor spill og spilling. Her er det mange mennesker som har funnet sin lidenskap. Spørsmålet er bare om det er penger å hente innen iGaming?

Mange jobbmuligheter i spillbransjen

Det er dette spørsmålet jeg skal forsøke å gi deg et svar på i dette blogginnlegget. For det finnes faktisk en god del muligheter for deg som ønsker å tjene penger innen iGaming, men uten å utdanne deg til å bli spilletekniker, spilldesigner også videre. Det jeg synes er svært positivt med denne bransjen er at den gir rom og muligheter for mange, og spesielt dem som er villig til å satse og jobbe hardt.

For det må du vite med engang at det krever hardt arbeid og dedikasjon å skulle tjene penger innen IGaming, spesielt om du ønsker å tjene nok penger til at du kan leve av det på fulltid. Det vil nok også ta litt tid å bygge opp en solid nok plattform hvor mennesker legger merke til deg. For noen vil det kanskje ikke være verdt det, men for de som virkelig ønsker det vil det med tiden være store penger å hente.

Kreativitet, lidenskap og originalitet

Nøkkelordene for de som ønsker å lykkes er hardt arbeid, kreativitet, lidenskap og originalitet. Du må jobbe hardt og mye for å bygge deg opp en plattform hvor mennesker vil følge deg og, for eksempel, klikke på lenker du legger ut. Det er også viktig at du utviser kreativitet slik at du finner nye måter å fange menneskers oppmerksomhet på.

Det er mange som ønsker å tjene penger innen iGaming og mange har også blitt kjente. Dersom skal du også ha en sjanse, må du skille deg ut på en positiv måte slik at mennesker legger merke til deg. I tillegg må du vise lidenskap for det du gjør og originalitet. Det er helt grunnleggende at du er ærlig, er deg selv og elsker det du gjør. Det er kun på den måten andre mennesker føler at det du gjør er ærlig og oppriktig, og det er også bare gjennom lidenskapen du føler at du vil kunne klare å komme deg gjennom tøffere perioder. For de som virkelig vil det vil det alltid finnes muligheter.

Ulike metoder for å skape en inntekt

Videre i dette blogginnlegget skal jeg skrive om ulike metoder for hvordan du kan tjene penger innen iGaming. Det er faktisk mye forskjellig du kan gjøre og teste ut, slik at du finner den metoden du liker best. Det aller beste er at du trenger ikke å investere i mye nytt utstyr om du ønsker å begynne å tjene penger på dine lidenskaper innen IGaming.

Slik kan du tjene penger innen iGaming

Under følger noen eksempler hva du kan gjøre for å forsøke å tjene penger innen iGaming. Hva du velger er opptil deg og hva du er mest komfortabel med, men det kan både være lurt og morsomt å teste ut flere av forslagene.

Live strømming

Mange som har blitt populære innen denne bransjen har blitt det gjennom såkalt live strømming. Live strømming er rett og slett at du ved hjelp av et kamera og annet datautstyr filmer deg selv i sanntid mens du spiller et utvalg spill enten alene eller med andre spillere. Videoen blir vist direkte på din nettside eller kanal.

Ved å vise hvordan du spiller kan du tiltrekke deg et stort publikum som ønsker å lære mer om et spill, eller synes det er gøy å se hvordan du spiller. Dette gjelder spesielt om du er god og kanskje har noen vittige kommentarer på lur. Med et stort og lojalt publikum kan du tjene penger via annonser, donasjoner og abonnenter.

Utfordringer er at det kan ta tid å bygge seg opp et solid nok publikum. Det finnes mange andre spillere som driver med dette, så du må tenke nøye gjennom hvorfor folk skal se på at akkurat du spiller live? Her gjelder det å skille seg ut og smøre seg med tålmodighet.

Lag veiledninger

Guider, eller veiledninger, i ulike former er svært populære. Spesielt nybegynnere setter pris på en godt skrevet og innholdsrik guide som gir tips og råd til hvordan en kommer i gang og hvordan en spiller. Det finnes mange måter du kan lage slike guider på. De kan være skriftlige, e-bøker eller videoguider. Hensikten er bare at de som skal bruke den lærer noe – og jo bedre de er, desto større er sjansen for at de blir anbefalt videre og da har du det gående.

For at du skal tjene penger på dine guider (enten via at folk kjøper den, annonsering i guiden eller et stort antall seere) er det viktigste at du har gode skriveferdigheter og har evnen å gå fra ide til utkast og til slutt til et ferdig produkt. Guiden du lager, uansett hvilken form den får, skal være så bra at selv du vil kjøpe den.

Utfordringen er igjen å skille seg ut på en positiv måte, og finne på ideer som gjør at du tilbyr markedet noe nytt. Skal du lage guider til svært populære spill vil du møte på en stor konkurranse, og skal du lage guider til mindre kjente spill er også en del av jobben å gjøre dem mer kjente slik at flere legger merke til dem.

Podkaster

Podkaster blir stadig mere populært, og i våre dager finnes det nærmest en podkast for alt mulig. Podkast ligner mye på live strømming, men i en podkast er det mer prating, konkurranser, en deler tips, råd og erfaringer. Inviter med deg venner eller kanskje du kan få en populær spiller med deg som gjest?

Podkaster kan du lage hver dag, en gang i uken eller en gang i måneden. Jo oftere du gjør det, jo bedre vil du holde på følgene dine, men en podkast skal heller ikke komme ut for ofte. Innholdet skal holde høy kvalitet, og det skal være en gjennomarbeidet mening med podkasten. For å lage en podkast trenger du datautstyr.

Du tjener penger på din podkast gjennom annonser og ved å ha et høyt antall lyttere. Det er også her utfordringen ligger for å skaffe seg mange lyttere gjøres ikke over natten, og det vil kreve mye tid og arbeid av deg. Får du det først til kan det bli en stor suksess.

Delta i turneringer

Innenfor de ulike delene av spillbransjen finnes det mange muligheter for å delta i turneringer, og i slike turneringer kan førstepremien bli ganske stor. Er du riktig god innenfor en spillegren, kan du med fordel delta i slike turneringer og kjempe deg til en førsteplass. En annen fordel med å delta i turneringer, særlig om du gjør det bra, er at det vil gi deg et navn som andre kjenner igjen. Det vil komme godt med om du skal bygge deg opp en fanbase for dine live strømminger, guider eller podkaster.

Utfordringen her er selvfølgelig å være best slik at du vinner over mange andre dedikerte spillere, men er du dyktig nok vil alt være mulig.

Jobb som journalist

For å tjene penger innen iGaming må du ha nok oppmerksomhet rundt deg og det du kan by på. En måte å få til dette på er gjennom å være en slags journalist. Skriv anmeldelser av spill, skriv nyheter, gi ris og ros, kom med tips og råd. Du kan enten bygge deg opp din egen nettside hvor du kan bli en affiliate og drive med målrettet markedsføring, eller du kan bli en skribent hos en allerede etablert nettside.

Nøkkelen her er at du må kunne skrive godt og oppriktig, slik at de spillene du for eksempel anmelder vil få andre til å ville spille dem – bare slik vil du tjene penger.

Utfordringen her er å hele tiden følge med på hva som beveger seg i bransjen, og være raskt ute med å skrive en rykende fersk anmeldelse eller nyhet. Du må også vite hvor du skal lete.

Test ut nye spill

Elsker du spill og har mye erfaring med å spille, vil nok dette tipset falle i god jord. Du kan nemlig være en som tester ut nye spill som har kommet eller skal komme på markedet. Når du skal teste ut nye spill, er jobben din å gi ærlige tilbakemeldinger på hva som var bra, hva som kan bli bedre, om spillet har noen svakheter eller feil og om historien er spennende nok.

Å jobbe som spilltester kan du gjøre privat eller du kan jobbe for et firma. Skal du gjøre det privat, kan du legge ut videoer av at du spiller det nye spillet mens du underveis kommenterer på det og/eller du kan skrive anmeldelser som du legger ut på din egen side eller kanal.

For å tjene penger på dette privat er det annonser og/eller lenker du bør satse på, men er du riktig dyktig kan du bli oppdaget av et firma som du, for eksempel, kan jobbe selvstendig for.
Alt du trenger for å kunne være en spilltester er korrekt datautstyr og spillutstyr, og de aller fleste som liker å spille har allerede dette tilgjengelig.

Utfordringen her er igjen å bli oppdaget, og skille deg ut på en positiv måte som gjør at mennesker ønsker å følge deg og klikker på annonser og lenker du legger ut, eller kjøper spillene som du har testet ut. Å skaffe seg mange nok følgere er selve oppskriften på suksess, og her finnes det mange veier til mål.

Vær en affiliate

Jeg har allerede nevnt affiliate, men dette er en så viktig form for markedsføring innen iGaming-industrien at jeg synes det er verdt å dedikere et ekstra avsnitt til det for det her kan du virkelig tjene gode penger.
En affiliate er rett og slett en person, en nettside eller et selskap som reklamerer for en annonsør som skal selge produkter, tjenester eller underholdning. Målet til en affiliate er å få andre mennesker til å gå inn på vedlagte annonser eller lenker fra annonsøren og kjøpe produktet eller tjenesten. Slik vil annonsøren tjene penger, og du som affiliate vil tjene en viss prosent av dette.

Din jobb som affiliate er å markedsføre et produkt eller en tjeneste på en ganske effektiv og god måte slik at folk klikker på det du legger ut. Å markedsføre produkter kan du gjøre med alle de metodene jeg har skrevet om over her. Innen bransjen er det vanlig å gjøre dette ved å , for eksempel, skrive anmeldelser og vurderinger.

For å lykkes med affiliate må du ha kjennskap til det du gjør – du må vite hva som selger. I tillegg hjelper det å ha litt følgere fra før av. Affiliate er, for eksempel, noe du kan bli når du har opplevd suksess med de andre nevnte metodene for å tjene penger.

Er det verdt det?

I dette blogginnlegget har jeg listet opp ulike metoder for hvordan du kan tjene penger innen iGaming, og jeg synes det passer bra med å avrunde dette innlegget med litt refleksjon rundt spørsmålet om det er verdt det. Om en skal komme med et enkelt ja eller nei på dette spørsmålet kommer helt an på hvem du er som person. For mange vil det ikke være verdt det fordi man bruker for mye tid og krefter uten å få betalt eller oppnå det en vil, men for andre igjen kan det bli rene gullgruven.

Spørsmålet er kanskje ikke «er det verdt det», men «om du vil det». Skal du lykkes innen denne tøffe bransjen må du ville og ønske det, og du må jobbe hardt. Det handler om vise stå på vilje og kreativitet, og ikke gi seg når man møter motstand. iGgaming-industrien er en industri med mange muligheter, og mulighetene er kun tilgjengelige for de som griper og kjemper for dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Kategorier